Yhä useampi suomalainen kohtaa syövän, sillä joka kolmas sairastuu siihen elämänsä aikana. On arvioitu, että vuonna 2020 syöpään sairastuu Suomessa 33 000 ihmistä, mikä on yli neljänneksen enemmän kuin vuonna 2008. Naisten yleisin syöpämuoto on rintasyöpä, miesten eturauhasen syöpä. Syöpä on vakava sairaus, joka koskettaa paitsi sairastunutta, myös hänen läheisiään. [Viite 1]

Mutta vaikka syöpäsairaudet ovat yleistyneet, on syövän aiheuttama ikävakioitu kuolleisuus laskussa. Kaikista syöpäpotilaista lähes kaksi kolmasosaa on elossa viiden vuoden kuluttua syöpädiagnoosista. Parantunut ennuste on sekä taudin varhaisemman toteamisen että kehittyneiden hoitojen ansiota. Tulevaisuudessa elossa olevien syöpäpotilaiden määrä lisääntyykin huomattavasti.

 


[Viite 2]

Viitteet:

[1]
Syövän hoidon kehittäminen vuosina 2010-2020
Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksiä 2010:6

[2]
Syövän ehkäisyn, varhaisen toteamisen ja kuntoutumisen tuen kehittäminen vuosina 2014-2025. Kansallisen syöpäsuunnitelman II osa. Vartiainen et al. THL 6/2014.

National Cancer Institute: www.cancer.gov/types 

Lisätietoa eri syöpäsairauksien oireista, toteamisesta ja hoidosta saat oheisilta potilassivustoilta:

www.rintasyopa.fi

www.suolistosyopa.fi

www.keuhkosyopa.fi

www.lymfooma.fi

www.krooninenlymfaattinenleukemia.fi

www.hoidareuma.fi


Yksistään syöpätyyppejä on tunnistettu yli 250 [Viite 1] ja parhaan hoitotuloksen saamiseksi jokaiselle potilaalle tulee suunnitella hoito yksilöllisesti. Tarve uusien hoitojen kehittämiselle on valtava.Uusien hoitojen kehittäminen vaatii huomattavia resursseja. Yhden lääkkeen kehitys vie keskimäärin 12 vuotta [Viite 2], 700 000 työtuntia ja 1 000 000 000 euroa. Matka ideasta lääkkeeksi on pitkä, joten on tärkeää, että uusien hoitojen kehittämiselle luodaan edellytyksiä.

Lisätietoa uusien lääkkeiden kehityksestä »

Viite 1:
National Cancer Institute: www.cancer.gov/types

Viite 2:
http://www.roche.com/careers/workplaces/wp_development.htm


Roche on maailman johtava bioteknologiayritys. Olemme omistautuneet täsmähoitojen kehittämiseen vakaviin sairauksiin. Syöpätutkimuksen ja -hoidon kärkipaikalla Roche on ollut jo yli 50 vuotta. Lääkkeemme ovat aseina mm. kamppailussa rintasyöpää, suolistosyöpää, keuhkosyöpää ja imusolmukesyöpää vastaan.

Usein voitokkaasti – diagnoosin varhaisuudesta ja taudin voimakkuudesta riippuen. Uusien hoitojen kehittämiseen panostamme enemmän kuin mikään toinen lääkeyritys. Vuonna 2017 Rochen maailmanlaajuiset investoinnit tutkimukseen ja tuotekehitykseen olivat 8,9 miljardia euroa [Viite 1].

Teemme kaikkemme muuttaaksemme potilaiden elämää ja luodaksemme tänään parempaa huomista. Haluamme antaa sairastuneille ja heidän läheisilleen sitä, mitä he eniten toivovat: lisää aikaa.

[Viite 1]
Rochen vuosikertomus 2017 https://www.roche.com/investors.htm (valuuttamuunnos 31.12.2017)

Lisätietoa Rochesta:

www.roche.com

www.roche.fi